Langt de fleste rygere vil gerne stoppe med at ryge, men det kan være svært at holde sig fra smøgerne når man først er stoppet. De fleste, der på egen hånd prøver at stoppe, vil efter kort tid begynde at ryge igen.

Dog er der mange, der i stedet for at stoppe helt, finder alternativer til cigaretterne. Det er klart, at ingen nikotinprodukter er sunde, men der er dog nogle ting der er meget bedre end andre. Rygning er blandt det værste, så hvis du ønsker at stoppe med at ryge, kunne det være du skulle overveje at finde et alternativ til cigaretterne.

Erstat smøgerne med en e-cigaret

Et populært alternativ til cigaretter er e-cigaretten. Med en e-cigaret får du ikke røg, men damp ned i lungerne og slipper derfor for tjæren og andre skadelige stoffer.

Vaping er et godt alternativ til rygning, og giver dig stadig nikotinen og fornemmelsen af tobak, så du ikke helt går fra røgen.

På den måde kan du langsomt vende dig af med at ryge, i stedet for bare at stoppe fra den ene dag til den anden.

Dit rygestop har på den måde langt bedre chancer for at ende i succes, og du kan for alvor ligge cigaretterne fra dig en gang for alle.

Selvom du stadig får noget ned i dine lunger, så skader det ikke i samme omfang som cigaretter gør. Så selvom du ikke helt slipper for nikotinen, så går du over til et alternativ, som skader dine lunger i mindre grad.

Hvorfor dampe?

Der er mange fordele ved at vælge en e-cigaret som alternativ til rygning. For det første, så slipper man for at lugte af røg, efter man har været ude. Derudover er der mindre nikotin i e-cigaretvæske end der er i eksempelvis snus.

Det betyder, at det er nemmere at kunne ligge e-cigaretten helt fra sig efter en periodes af vending, hvor du med snus har en stor risiko for, at blive afhængig af det i stedet. Derudover findes der e-cigaretvæsker og e-cigaretter, der er designet og beregnet til at hjælpe folk med at stoppe med at ryge.

Mange fordele

Der er altså mange fordele ved at vælge en e-cigaret som alternativ til cigaretterne. Det vigtigste er dog, at det hjælper dig med at komme væk fra cigaretterne, og i sidste ende kan en e-cigaret også hjælpe dig med at få meget sundere lunger.

Previous post En sund mund er vigtig for en sund krop
Next post Derfor er træning og wellness gode for din krop og sjæl