De fleste kender til vigtigheden i at komme til tandlægen, børste tænder, undgå sukker, syre og andet der kan være skadeligt for tænderne. Undersøgelser viser at cirka halvdelen af Danskerne ikke kender til, hvor meget mundhygiejnen, kan påvirke deres generelle sundhed. Når der her skrives og den generelle sundhed menes der ikke kun de kendte faktorer, som huller i tænderne og tandkødsbetændelse. Undersøgelser peger mod, at dårlig mundhygiejne kan resultere i leddegigt, hjerte-kar-sygdomme, diabetes og måske endda alzheimers sygdom. Der er dog stadig uenighed på emnet, men ikke desto mindre er det ikke en risiko der er værd at løbe. Du kan i denne artikel lære mere om, hvordan du kan opretholde en god mundhygiejne.

Hvis du gerne vil finde en tandlæge, hvor tryghed, høj faglighed og kvalitet er i højsæde, kan du med fordel kigge på www.tandlaege-vanlose.dk

Gode råd til god mundhygiejne

For at opretholde en god mundhygiejne er det vigtig, at du børste tænder to gange dagligt, samt at du bruger tandtråd eller andet der kan hjælpe med, at rense mellem tænderne. Hold igen med sukkerholdige og syreholdige produkter, som for eksempel sodavand, juice, müslibarer og tørret frugt. Undgå cigaretter, e-cigaretter og snus. Vær ekstra grundig med din mundhygiejne, hvis du tager medicin der giver dig mundtørhed. Ydermere er det en rigtig god idé, hvis du går regelmæssigt til tandlægen. Undersøgelse viser, at cirka halvdelen af danskerne undlader at gå til tandlægen, de største faktorer er frygt for høje regninger og utryghed.

 

Previous post Få motion ved opførelse af ny garage
Next post Har du et mål om rygestop? Her er et alternativ