Det gør en kæmpe forskel for din cykeltræning at have et par rigtige cykelbukser. Specielt når du skal køre lange distancer, mærker du en enorm forskel, hvis du har et par ordentlige cykelbukser. Og det er alle vel interesseret i.

Du kan ikke komme uden om det

Mange der køber en racercykel, og går i gang med at køre et par mindre cykelture for motionen skyld, tænker nok at de sagtens kan køre i et par almindelig træningsbukser, altså uden pude og sele. Det kan du i princippet også godt. Men det er dumt. Og det er det ud fra flere parametre.

En pude gør en forskel

For du vil mærke enorm forskel ved at have et par rigtige cykelbukser. Både i forhold til din præstation på cyklen, men også, især, i forhold til din komfort. Den helt store forskel udgøres af den pude, der er i et par cykelbukser. Puden er designet til at du kan sidde bedre på den ofte hårde sadel, der er på en racercykel. Du undgår ganske enkelt smerter og kan klare mange flere timer i sadlen. For mange cykelryttere er kvaliteten og formen på puden i cykelbukser en helt videnskab. Der er mange meninger, og selvfølgelig er det smag og behag. Men du kommer langt med i første omgang at købe et par cykelbukser, og med tiden kan du prøve dig frem og finde det rette til dit behov.

Seler gør meget

Rigtige cykelbukser kommer med seler. Det er en fast del af dig cykeltøj. Og det er der en helt specielt grund til. De sørger nemlig for at holde bukserne på plads selvom du sidder uroligt på sadlen. Det er let at komme til at bevæge sig fra side til side eller frem og tilbage på cyklen. Selerne, der naturligvis skal være inden under din cykeltrøje, sørger for at holde puden lige under dig, så du sidder ordentligt på den.

Forskellige kvaliteter

Som med andet cykeltøj findes cykelbukser i rigtig mange forskellige kvaliteter og i rigtig mange prisniveauer. Der er ganske enkelt forskel på det stof, som bukserne bliver er lavet af. Der er forskel på tykkelsen og forskel på, hvordan det føles mod huden. Men der også forskel på, hvor syninger er på et par cykelbukser. Mange foretrækker så få syninger som muligt. Generelt kan man sige, at du først og fremmest mærker en kæmpe forskel ved i det hele taget at anskaffe dig et par cykelbukser. Derfra skal du selvfølgelig vurdere, hvor meget du vil investere i forhold til hvor stor effekt du får. Men under alle omstændigheder kan du klare at køre meget længere med et par gode cykelbukser. Du får altså mere ud af din træning. Både motionsmæssigt og også hvis du gerne vil opnå vægttab.

admini Indlæg