Kviklån til de hurtige ferie-beslutninger

Drømmer du om at komme lidt væk fra den mørke og kolde vinter? Men er der ikke så mange penge på kontoen efter en dyr december måned?

Så er der en løsning. Nemlig et kviklån.

Et kviklån kan du få på flere forskellige måder. Fælles for dem er, at det ikke kræver så meget at få lånet. Og derved kan pengene hurtigt stå på din konto – så du kan købe ferien og komme væk.

Den hurtigste og nemmeste løsning af dem alle er et mobil-lån. Her sender du en sms til låneudbyderen. Og hvis alt ellers er ok ud, så har du pengene nærmest med det samme.

Bagsiden af medaljen er, at det er et meget dyrt lån. Så du bør måske kigge dig om efter en anden type lån.

Et lidt billigere – men også lidt mere besværligt lån er et såkaldt online-lån. Her svarer du på et par spørgsmål via din computer eller tablet. Og hvis dine svar ellers er tilfredsstillende, så får du også hurtigt pengene her.

Betyder prisen på lånet mere end hastigheden, så kan du også vælge at gå igennem din bank. Her kan du ofte få et lån til en meget lavere pris end dem, som du får online eller via mobilen.

Ulempen er, at der normalt er mere papirarbejde forbundet med dette lån. Banken skal også gerne se lønsedler og årsopgørelser fra Skat. Og tit skal du også tegne en forsikring, der sikrer banken i tilfælde af dødsfald.

Så det er ikke ligefrem et kviklån. Til gengæld er det et billigt lån. Og det er jo også værd at tage med.

Men under alle omstændigheder skal du huske på, at lånet skal betales tilbage igen – med renter. Og det skal der altså være penge til i budgettet. For er der ikke det, så har du ikke råd til ferien – og bør blive hjemme.