Byen der aldrig sover

”Byen der aldrig sover”, ”The Big Apple” osv. Ja, New York er en verdensby med masser af kælenavne.

Og der er da heller ikke uden grund, at det er blevet populært at flyve på storbyferie til New York. For byen har utrolig meget at byde på.

Seværdigheder

Hvis vi tager seværdighederne først, så har New York nok en af de mest ikoniske seværdigheder – nemlig Frihedsguiden. Og du besøger heller ikke New York for første gang uden at se Frihedsguiden – på samme måde som du heller ikke tager til Paris uden en tur i Eiffeltårnet.

Og faktisk har disse to bygningsværker mere med hinanden at gøre, end man umiddelbart skulle tro. For det er samme mand, som har tegnet begge dele – nemlig Gustave Eiffel.

I den mere triste ende (men stadig noget som man skal se) er der Ground Zero – til minde om ofrene for 11. september.

Så er der mere glæde på Time Square med de mange lysreklamer. Og vil du til tops, så kan Empire State Building anbefales.

Endelig må du heller ikke snyde dig for et tur til ”Manhattans grønne lunge” – som Central Park kaldes af de lokale. Det er nærmest naturstridigt, at der ligger sådan en kæmpe park midt i en storby af New Yorks størrelse.

Mad og shopping

New York er dog meget mere end seværdigheder – f.eks. mad. I byen finder du alt fra små, hyggelige bistroer til restauranter i absolut verdensklasse. En af dem er dansk. Nemlig Meyers restaurant midt på den historiske banegård.

Du finder også shopping i absolut topklasse i New York. På Fifth Avenue finder du alle de dyre mærker – som kan købes overalt i verden. Derfor kan det ofte også være mere interessant at gå ned af de små sidegader og kigge på specialbutikkerne der.

Har du børn, kommer du dog ikke uden om et besøg i FAO Schwarz, der er en af verdens største butikker med legetøj. Og skal far også have noget legetøj, så ligger der en Apple Flagship Store lige ved siden af.

Eneste ulempe ved at holde storbyferie i New York er faktisk afstanden. Både fordi det tager noget tid at flyve dertil (og derved er der også en vis tidsforskel). Og fordi at afstanden gør flybilletterne forholdsvis dyre. Heldigvis er der dog stor konkurrence, så du kan ofte finde nogle rigtig fine tilbud.

Og når du først er kommet frem, så kan du finde rigtig gode hotelværelser til en fornuftig pris – og opefter. For naturligvis finder du også nogle af verdens bedste hoteller i New York. Hvis du ellers er villig til at betale prisen.